#TutoriaL Blog : Meletakkan Facebook Comment di dalam Setiap Entry

Wednesday, September 07, 2011

Assalamualaikum..
Atas permintaan beberapa org blogger , pc akhirnya bersetuju untok membuat Tutorial Meletakkan Facebook Comment di dalam Setiap Entry ..
Just ikot arahan kat bawah ni ----->


1. Tulis Entry korang macam biasa , then publish ..


2. Selepas itu , sila View post yg anda dah publish...


3. Tengok kat bahagian URL post , Then copy UrL tersebut ...





5. Roll page bawah sikit , then korang akan jumpa Box yg macam kat bawah nie, So ape lagi, paste korang punyer post URL kat bahagian tu...



6. Click "GET CODE" n copy pulak XFBML yg die bagi ...



7. Patah balik kat korang punyer Dashboard , then Click edit Post ...



8.Click pulak "EDIT HTML"...




9.Korang akan nmpak code yg berserabut , tapi korang x yah peduli tu sume .. just roll kan kat bahagian paling bawah , then paste XFBML code yg korang dah copy tadi ..



10. Then Just Publish post tu sekali lagi, n lihat hasilnya =)


Korang dah boleh bercomment dengan lebih mudah =)

*korang boleh juga letak kat bahagian2 yg ade kat belog tu, just add gadget > then paste code tadi ...

Harap dapat menbantu korang, Pc dah buat seringkas boleh .... Selamat mencuba ^.^


You Might Also Like

0 comments

Flickr Images