5 Sebab Wanita Gagal dalam percintaan

Wednesday, October 05, 2011

Anda seorang wanita ? dan anda Sering gagal dalam bercinta ? Anda tahu mengapa ? Sile bace Sebab2 nya dibawah :

1.Terlalu Cantik.
Sebagai seorang wanita , sudah tentu anda ingin memiliki kecantikan yg setaraf dengan artis2 tempatan mahupun luar negara.. namun tahukah anda... ramai lelaki takut untuk mendekati wanita2 yg terlalu cantik kerana menganggap mereka terlalu "mahal" dan mungkin mempunyai ramai peminat..
*p/s: sesetengah lelaki x suke nk berebut2 pompuan ni...


2.Kuat Cemburu.
Bukan namenye "wanita" kalau x de perasaan cemburu.. tapi , perasaan cemburu tu kalau terlalu melampau akan menjadikan lelaki bosan dengan perangai tu.. yela .. kadang2 nk senyom kat makcik2 jual air tebu kat tepi jalan pon nk cemburu.. =.=' jangan sampai lelaki tu g putus ngan korang.. then ngorat makcik jual tebu tu.. baru padan muke (dapat minum air tebu hari2) =P .


3. Kuat membebel .
Nie lagi satu.. perangai orang pompuan yg paling lelaki tak tahan ... kalau kne bebel ngan mak dorang kat umah tu, maybe boleh tahan lagi.. tapi kalau ngan korang pon kne membebel .. lepas nie korang membebel la kat pokok2 kat tepi jalan tu, lepas dah kne tinggal..


4.Kuat mengongkong.
Lelaki ni ade sifat ego yg agak tinggi dan sifat kepimpinan.. dan mereka tidak suka dipimpin oleh kaum wanita.. oleh itu jika anda seorang yg suka mengongkong .. lebih baik buang sifat tu ... bukan tak boleh nk "control".. tapi jangan la over2 sangat.. sampai die punyer account fb pon nk mintak.. ( cmne dorang nk cari spare part nnt ) =P


5.Suka meminta2 .
Walaupon korangpunyer pasangan tu seorang yg agak "kaye", x boleh la korang asik meminta2 je .. nmpk je ade Sale , tros ajak shoping.. Sebenarnye.. laki ni. bile die dah betol2 suke, korang x perlu nak mintak.. dorang akan bagi.. kalau pasangan korang tu x berape "kaya" , tak payah la nk mintak macam2.. ckop la dengan kasih sayang yg dorang dah bg =)



You Might Also Like

17 comments

  1. cerita strawberi? pc suka strawberi ehh...

    btw,rasanya,mungkin ada ciri2 tu kat reyn :majuk oke fine

    ReplyDelete
  2. semua tade :nono

    eh lupa .ai lelaki :hoho :nah pc

    :nah pc keding :hoho

    ReplyDelete
  3. ngeh3 ~
    hanya mampu tersenyum bila baca :D

    ReplyDelete
  4. ok ai kuat bebel so klau takde org nk dekat what the hell?..

    tak brani nk bdepan dgn aku ke?..

    tapi aku ngaku aku tak kongkong org :nono

    ReplyDelete
  5. sokong..dngar sume para wanita dluar sne via speaker sekolah...hehe

    ReplyDelete
  6. apesal ak x foollow blog kau lagi ek ? plik ~ padahal ak letak kau kat blog ak . haisyhh ~ weyh !mane pejuang cinta kau ? cerita strawbery jadinye ~

    ReplyDelete
  7. hm,,pasni kena diam2,,xleh bebel da =='

    ReplyDelete
  8. kalau aku dapar popuan macam ni..? erk.. tahulah aku nk buat cam mana...
    hahaha--gelak kejam

    ReplyDelete
  9. salam. penah tbaca satu quotes nie.

    what men should know: a woman that truely loves u is the women that always angry at many things but will stick around.

    certain perempuan kdg2 ada sikap nak menjaga.sama2 la saling melengkapi.terima seadanya tp berpada-pada la sbb semua org x sempurna.

    ReplyDelete
  10. x mengongkong dan sangat x suka membebel... huhuhu

    ReplyDelete
  11. tak setuju...
    kalau ikut yiean and pkwe yien...
    pkwe yien yang kuat cmbru and kuat mngongkong tau....

    ReplyDelete
  12. semua tu bergantung pada individu baik lelaki atau perempuan sama saja kesemuanya ada ciri-ciri macam ni..saya belum pernah bercinta jadi macam mana nak gagal??biarlah bercinta dengan lelaki yang sah menjadi suami saya saja serta belajar menerima dia seadanya begitu juga dia menerima saya seadanya insyaallah..

    ReplyDelete
  13. adeh...camner nie...andartu la ak...hehehheh

    ReplyDelete
  14. Sifat cemburu bkn letaknye pd wanita..sebenarnya lelaki...so renung2kan dan selamat beramal ye...perbanyakkan membaca AL-QURAN dan mengkaji isi2 cinta didalam tafsirannya...n_n

    ReplyDelete

Flickr Images