Blogger Muslim ! Jangan Iklankan Produk Arak !!

Monday, November 28, 2011

Assalamualaikum...

Dah 3 hari aku x online di atas sebab berjumpa dengan abang sedare aku ( Anwar ibrahim ) kat ayer hitam, Johor, malam semalam ... tapi ... aku bukan nk bercerita tentang beliau mahupun politik tanah air ... tetapi aku nk bercerita tentang iklan-iklan yg mungkin berada dalam blog korang...

Churp Churp ... Semua orang tahu kan ? ... masyuk kot bile pasang iklan churp2 kat blog ni .. haha ...

Dipendekkan cerita ( kalau aku tulis panjang-panjang bukan ade org bace ) ..... tadi mase aku nk try usha2 kempen yg ade kat churp2 ni.. terjumpa lah aku satu iklan yg mcm best .. so aku tekan la... tapi tiba-tiba ...



Ape sume ni ?? disebabkan perasaan ingin tahu. maka aku pon bace detail nye...



Then lepas tu , aku pergi kat link untuk kempen tersebut..dan barulah aku sedar bahawa kempen itu adalah untuk mempromosikan iklan/page Carlsberg Malaysia..




Persoalannya , Salahkah kita untuk menyertai dan membantu Churp churp untuk mempromosikan page / iklan seperti ini ???

*Click image untuk besarkan ~



Aku bukannye nak cakap supaye korang berhenti gune churp churp .. tapi just berhati-hati ketika memilih kempen2 untuk letak kat blog korang .. jangan sampai ade unsur-unsur yg haram .. lagipon iklan tu mungkin akan mempengaruhi "status pendapatan" korang melalui churp churp ni ...


Aku ni pon bukannya baik sangat .. tapi kalau boleh.. sebagai orang muslim.. kita ada agama .. dan agama kita melarang untuk bersubahat mempromosi / menjual arak . Apatah lagi meminum arak itu sendiri ...

Akhir kata .. Berhati-hatilah ketika berkongsi sesuatu >> Klik SinI

Sekadar peringatan .. tepuk dada tanya selera .. Sekian


You Might Also Like

4 comments

  1. nasib baik aku tak pikir sangat churp2.. aku tak usik pon... malas pikir dah.. hahhaha

    ReplyDelete
  2. kalau nuffnang memang dah boleh set kat survey kan....

    ReplyDelete
  3. peringatan bagus bro.
    hati-hati mcari income, jgn sampai terlibat dlm 10 golongan yg dilaknat tentang arak. :)

    ReplyDelete
  4. boleh tanya. macamana nak share churpchurp ni? kalau macam nuffnang dia ada iklan. kalau ChurpChurp? boleh jelaskannnn?

    ReplyDelete

Flickr Images