♥ Mencari Yang Sempurna ♥

Tuesday, November 15, 2011



Ayu : Mary , ko kenal greyson chance tak ? 
Mary : Kenal kot.. budak yg cute tu ke ? Kenape ?

Ayu : ye la , comel kan budak tu.. aku ingat.. aku nk cari partner hidup yg comel mcm tu la 
Mary :$&%#@* 

Ayu : Ko pulak Mary, ko suke jenis yg macam mane ? 

Mary : Kalau aku la kan.. aku nk yang jenis beriman gitu.. yang mcm imam2 mude ke.. yang boleh bimbing aku ke jalan yang benar 


Ayu : owh 




Setiap Insan kat dunia ni mempunyai cita rasa dan pilihan masing-masing , terutamanya dalam memilih "teman hidup" .. Tak dapat dinafikan bahawa semua manusia ingin mencari yg sempurna .

♥ Ada yang inginkan pasangan yg mempunyai rupa yg kacak / cantik

♥ Ada yang inginkan pasangan yang berharta

♥ Ada juga yang inginkan pasangan yang kuat agamanya





Korang pon ada keinginan untuk mencari seorang yg "sempurana" kan ? Tapi, korang rasa , boleh ke korang dapatkan seorang yg betul2 sempurna ? Bila aku tgok post2 kat fb , semua cakap nak cari yg alim, yang soleh dan solehah ... Terutamanya girl la, kalau cakap bab2 kawin ni, nombor satu ..

Korang boleh cakap yg korang nk cari seorang yg boleh bimbing korang ke jalan yg benar ... tapi, andaikan tibe2 jodoh korang tu x sempurna seperti yg korang inginkan ... so ape korang nk buat ? Kecewa ?! Hampa ?! Putus Asa ?! Sebenarnya kat dunia ni tak de pon orang yang sempurna .




Macam ni.... Sekalipon jodoh korang tu seorang yg tak cantik / tak kacak / tak berharta / dan tak seperti korang idamkan, mereka sebenarnya masih boleh jadi sempurna kalau korang anggap dia sempurna .. Kesempurnaan seseorang tu adalah bergantung atas apa yg korang anggap..

Bukan setakat pasangan hidup, tetapi sesiapa saja didunia ini , termasuklah ibu bapa korang , adik beradik , sahabat mahupun teman rapat ... kalau korang terima mereka seadanya .. mereka semua akan Jadi sempurna dimata korang .




Kesimpulannya

♥ Korang takkan menemui seorang yang sempurna selagi korang tak boleh terima ketidaksempurnaan mereka ♥

Sekian .


You Might Also Like

14 comments

  1. huhu..btol3..x sume org sempurna kt dnia ni.. :)

    ReplyDelete
  2. jangan hanya cintakan kelebihan mereka. cintakan kelemahan mereka jugak~ hihihi. pandainya aku cakap. hoho

    ReplyDelete
  3. kalau nak pasangan yang terbaik, diri sendiri kena lar jadi yang terbaik.. ^^

    ReplyDelete
  4. salam. agree :) spe2 pun bleh jadi sempurna kat mata kita kalo diberi peluang.

    ReplyDelete
  5. yeahh betul tu. diri sndiri pon x sempurna... mcm mana nk carik yg smpurna.. haihh... kene terima seadanya la... :)

    ReplyDelete
  6. nice.tepat sekali.kdg pula,sbok nak yg sempurna.tp diri sendiri.hmm


    kdg pula ada pertikai kan sempurna kena dgn sempurna.da tu yg x sempurna,sape pula nak menyempurnakan?

    ah,jgn pening.haha

    ReplyDelete
  7. nobody is perfect . will perfect when u fall in love ....

    ReplyDelete
  8. biar tak sempurna luaran... apa yg penting, hati harus baik :)
    Inspirasi Nurul Ain

    ReplyDelete
  9. salam... tak jawab dose...
    best ar entry ney...
    isi yg padat, mantap.. hiii
    papepown, doala untok jodoh yg terbaik..
    sempurna iman, sempurna agame, sempurna akhlak.. sifar rokok.. dan bley bimbing keluarge di landasan yg btol..insyaallah..
    papepwn.. salam taaruf...

    ReplyDelete

Flickr Images