Jangan Cari Isteri Macam tu ...

Friday, December 02, 2011


Assalamualaikum...

petang tadi aku teman nenek aku g bandar ... katanya nak betulkan cermin mata beliau ... so kitorang pon singgah la di kedai cermin mata.. lepas da siap kitorang pon berangkat pulang ...

Dalam perjalanan pulang, tiba-tiba nenek aku suruh aku tengok sorang pompuan ni... boleh tahan comel... lepas tu aku tanyer la nenek aku.. " kenape nenek suroh tgok ? "... lantas dengan yakin dan slamber nyer nenek aku cakap...

"Lutfi.... ( bukan name sebenar ) ko nanti.. nak cari isteri.. jangan cari yg macam tu.. pakai tudung dah molek... tapi baju lengan pendek.. ketat pulak tu... dah macam nk terkeluar die punyer ***** " ( terpakse sensor ).
*ayat ini telah diubah suai untuk menjadikannya lebih menarik.

Aku pon tersipu-sipu malu ditegur oleh nenek aku macam tu ... Seriously , nenek aku kalau cakap memang lurus je.. x de belok2 da.. haha...




Moral of The Story

Memang dah jadi lumrah kat dunia ni.. ibu bapa mana yg berkenan kalau anak laki / cucu lelaki beliau dapat isteri yg sokmo pakai baju tak cukup kain.. tayang sana.. tayang sini..

Oleh itu .. kepada kaum wanita ... pakai dan tutup lah aurat anda sebaik mungkin... nanti tak pasal-pasal kene reject dengan bakal mak mertua...

Sekian....


*nenek aku nk aku kawin dengan ustazah yg pakai purdah kot.. mane la nk cari.. hehe XD




You Might Also Like

16 comments

  1. insya-Allah jumpa lah tu nanti. tapi dengan syarat, kamu pon kene lah jadi lelaki yang diidamkan wanita malaya jugak. hehe

    ReplyDelete
  2. nenek?..bukn tok mak ke?..salah nie..hahaha..

    ReplyDelete
  3. hahaha, di rawang itu fenomena yang biasa..sakitnya mataku..

    ReplyDelete
  4. Payah nak cri yang pakai purdah skang..huhu..

    ReplyDelete
  5. psgn kite nanti cerminan dari peribdi n akhlak kite. =)

    ReplyDelete
  6. <<<<<<<<< bukan ustazah.... :kecewa :hampa :lari larikkkk jauh2

    ReplyDelete
  7. Betul tu sya sokong sgt. Kalu nak tutp aurat tutuplah dgn sempurna. Kalu x akan mendatangkan fitnah kepada Islam.

    ReplyDelete
  8. org tua2 memang cakap direct je kan? ehehe..comel jek neneknye..

    ReplyDelete

Flickr Images